ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГІВ В ОСВІТНІЙ ОРГАНІЗАЦІЇ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Якість навчання здобувачів освіти залежить від якості викладання та професіоналізму педагога. Необхідною складовою професіоналізму педагога єпрофесійна компетентність. Розглядаючи процес удосконалення професіоналізму педагогічних працівників не можна залишити без уваги процеси підвищення кваліфікації педагогів у рамках самих професійних освітніх організацій. Педагогічна наука та практика розглядають підвищення кваліфікації всередині освітньої організації як дуже важливиймомент у системі безперервної професійної освіти. Метою роботи з удосконалення професійної компетентності педагога в освітній організації є вирішення завдання безперервного, поступального, всебічного розвитку педагога, надання йому різноманітних, мобільних форм та змісту розвитку з урахуванням особистих запитів, досвіду, творчихможливостей, стажу, вміння використовувати передовий педагогічний досвід враховуючи індивідуальні особливості кожного.
Keywords: професійна компетентність, педагогічні працівники, фахова передвища освіта, розвиток, мережева взаємодія