РОЗВИТОК ПІДПРИЄМНИЦЬКОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ У ДОРОСЛОГО НАСЕЛЕННЯ З ЧИСЛА ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
В умовах широкомасштабного вторгнення російської федерацій на територію України, руйнування сталої економічної системи спостерігається зростаюча потреба в кваліфікованих робітниках, які володіють підприємницькими компетентностями й здатністюефективно організовувати власну справу. Внутрішньо переміщені особи становлять одну знайбільш вразливих соціальних груп в умовах збройного конфлікту й глибокої економічної кризив Україні Одним із шляхів соціально-економічної їх інтеграції до приймаючих громад є започаткування власного бізнесу. У статті виокремлено основні напрямки освітньої діяльності з розвитку навичок до підприємницької діяльності у дорослого населення з числа внутрішньо переміщених осіб.
Keywords: внутрішньо переміщені особи, доросле населення, підприємницька діяльність, підприємницька компетентність, освітній процес