ПРОФЕСІЙНА (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНА) ОСВІТА ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ РЕАГУЄ НА ВИКЛИКИ РИНКУ ПРАЦІ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Висвітлено практику проведеного методичною службою професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області аналізу ринку праці та його задоволення ресурсами закладів професійної (професійно-технічної) освіти.Продемонстровано спроби реагування на ситуацію в умовах воєнного стану застосуванням сучасних оперативних дій навчальними закладами. Перелічено фактори, що стримують оперативність дій в умовах воєнного стану по задоволенню запитів роботодавців. Сформовано перелік проблем, які підлягають виконанню у вирішенні проблем економіки сьогодення.
Keywords: професійна (професійно- технічна) освіта, ринок праці, мікрокваліфікація, дуальне навчання, навчальні структури