КОНСУЛЬТУВАННЯ З МОЛОДІЖНОГО ПІДПРИЄМНИЦТВА ДЛЯ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ ЕКОНОМІКИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Обґрунтовується суть консультування з молодіжного підприємництва як складноструктурованої інтерактивної стратегії надання допомоги майбутнімпідприємцям у досягненні успіху. Така стратегія є цілісною, унікальною за своїм змістом системою, яку можна представити як спільну результативну діяльність здобувача професійної освіти і педагога-консультанта. Основним продуктом такої діяльності авторами позиціоновано результативні зміни в свідомості здобувачів професійної (професійно-технічної) освіти, їхньому ставленні до майбутньої бізнес-діяльності, мінімізація проблемних аспектів їхнього цивілізаційного буття, подолання невпевненості, труднощів у оволодінні основамифінансової грамотності і підприємництва, покращення емоційної сфери, оптимізація особистісних якостей.
Keywords: молодіжне підприємництво, професійна освіта, консультування з питань молодіжного підприємництва, підприємницька діяльність, здобувачі професійної (професійно-технічної) освіти