ІНТЕГРАЦІЯ ЗМІСТУ ЕКОНОМІЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ПРОФЕСІЙНУ ПІДГОТОВКУ МАЙБУТНІХ ТЕХНІКІВ ТРАНСПОРТНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ТА УПРАВЛІННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯМИ НА АВТОМОБІЛЬНОМУ ТРАНСПОРТІ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Висвітлено основні методичні підходи до поєднання економічних знань із технічними дисциплінами, зокрема через інтердисциплінарний підхід, проєктно-орієнтоване навчання та використання кейс-методу. Акцентовано увагу на тому, що інтеграція економічної культури у професійну підготовку майбутніх техніків транспортних технологій та управління перевезеннями на автомобільному транспорті в контексті сучасного сталого розвитку є можливою при дотриманні ряду умов, у тому числі педагогічних. Також окреслено важливість упровадження цифрових технологій та особистісно орієнтованих моделей у транспортній сфері та співпраці з бізнесом та державно-приватне партнерство, яке забезпечує студентів доступом до актуальних знань та інструментів, що використовуються в індустрії.
Keywords: державно-приватне партнерство, інтердисциплінарний підхід, інтеграція, економічна культура, кейс- метод, сталий розвиток, транспортна індустрія