ТРАНСФОРМАЦІЯ ІНСТИТУЦІЙ РИНКУ ПРАЦІ ДЛЯ ВДОСКОНАЛЕННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В УКРАЇНІ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Здійснено аналіз причин недостатньої ефективності та якості системи професійної освіти в Україні. Обґрунтовано, що для підвищення ефективності ринку праці та системи професійної освіти є необхідність: втручання держави у трансформацію інституцій ринку праці; впровадження системи організаційних та економіко-правових заходів щодо трансформації ринку праці для його ефективності, гармонізації дій його учасників шляхом розвитку його інформаційної інфраструктури для зниження транзакційних витрат.
Keywords: ефективність професійної освіти, трансформація інституцій ринку праці