ФОРМУВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕДИЧНИХ СЕСТЕР В УМОВАХ СТАЛОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Розглянуто проблему формування екологічної компетентності майбутніх медичних сестер в умовах сталого розвитку суспільства. Окреслено важливістьвирішення цього питання у контексті збереження довкілля та можливостей поліпшення екологічної ситуації, усвідомлення почуття власної причетностімайбутніх медичних сестер до екологічних проблем і відповідальності за результати своїх дій та вчинків в інтересах особистої екологічної безпеки навколишнього середовища, своєчасне вирішення актуальних питань екологічної безпеки своїм хворим. Це надасть можливість в майбутньому подолати екологічну кризу, що надважливо в період відновлення країни після закінчення воєнного стану.
Keywords: довкілля, екологічна компетентність, майбутні медичні сестри, сталий розвиток, фаховий коледж