МЕТОДИКА ЗАСТОСУВАННЯ ЕКООРІЄНТОВАНИХ ПЕДАГОГІЧНИХ ТЕХНОЛОГІЙ У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ БУДІВЕЛЬНИКІВ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Сучасний стан будівельної галузі та катастрофічна екологічна ситуація у повоєнній Україні передбачають спрямованість професійної підготовки майбутніх робітників-будівельників на активізацію пізнавальної діяльності з вирішення проблем навколишнього середовища, екологічне виховання, відповідальність за наслідки професійної діяльності. Доцільним та результативними у освітньому процесі є розроблені та впроваджені педагогами екоорієнтовані педагогічні технології.
Keywords: професійна підготовка, екоорієнтовані педагогічні технології проблемного навчання, інформаційно- комунікаційні, проєктного навчання, кейс- метод, екологізація