ОРГАНІЗАЦІЯ ЕКОЛОГО-ПРОСВІТНИЦЬКОЇ РОБОТИ У ЗАКЛАДІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
Актуалізовано пріоритетні завдання для формування екологічної компетентності здобувачів професійної освіти. Висвітлено досвід організації еколого-просвітницької роботи в закладі професійної освіти з метою формування екологічної культури в учнів як соціальної першооснови переходу до сталого розвитку. Охарактеризовано успішні практики щодо формування екологічного мислення та культури в здобувачів освіти засобами проєктної діяльності, участі у екозаходах, залучення до громадських ініціатив у сфері енергозбереження та зелених технологій.
Keywords: еколого-просвітницька робота, екологізація суспільства, професійно-технічна освіта, екологічний проєкт, екологічне виховання