КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ ЦИФРОВИХ ПЛАТФОРМ ДЛЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ (Інноваційна професійна освіта, 2024)
У підрозділі розглядається необхідність розвитку цифрових платформ для професійного навчання, актуальна в контексті глобалізації та технологічнихінновацій. Автори зосереджують увагу на технічних критеріях оцінювання таких платформ, зокрема на їх функціональності, надійності, та ефективності. Висвітлюються ключові критерії, які включають архітектуру системи, використання контейнерів, як Docker, інтерфейс користувача (UI) та користувацький досвід (UX). Стаття також акцентує на важливості адаптивного дизайну, аналізу користувацьких потреб та інклюзивності платформи, що робить навчання доступним для широкого кола осіб. Основна увага приділяється створенню умов для ефективного та зручного навчання, яке відкриває доступ до освіти для різних груп користувачів, забезпечуючи масштабованість та гнучкість освітніх ресурсів.
Keywords: цифрові платформи, професійна підготовка, оцінювання, критерії, майбутні фахівці, інтеграція технологій, освітні інновації, ефективність навчання