ЗАКОНОДАВЧЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЯКОСТІ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В АВСТРІЇ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Досліджено законодавче забезпечення професійної освіти в Австрії. Становлення австрійської системи забезпечення якості професійної освіти відбувалось відповідно до євроінтеграційних процесів ПОН у ЄС. Запуск «Ініціативи якості професійної освіти» (VET quality initiative – QIBB) у 2004 році став значним кроком до забезпечення якості в системі ПОН Австрії. З 2021–2022 навчального року протягом двох років впроваджувалася нова система управління якістю для шкіл (quality management system for schools – QMS), у якій QIBB об’єднано з Рамкою якості для загальноосвітніх шкіл. Відповідно до змін у системі забезпечення якості оновлювалось і законодавче забезпечення ПОН Австрії.
Keywords: якість професійної підготовки, професійна освіта, Австрія