ІНТЕГРАЦІЙНІ ПРОЦЕСИ РЕФОРМУВАННЯ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ В КРАЇНАХ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Інтеграційні процеси в реформуванні загальної середньої освіти в країнах Європейського Союзу спрямовані на гармонізацію навчальних програм, розвиток інклюзивного та цифрового навчання, а також підтримку мобільності учнів і вчителів. Важливу роль відіграють освітні політики ЄС, які сприяють підвищенню якості освіти та забезпеченню рівного доступу до навчання. Водночас впровадження реформ стикається з викликами, пов’язаними з національними особливостями та фінансовими розбіжностями між країнами-членами ЄС
Keywords: європейська освітня політика, освітня інтеграція, інтеграція учнів, освітні реформи, інклюзивна освіта, цифрова трансформація, мобільність учнів