МІЖНАРОДНА СПІВПРАЦЯ В РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ УКРАЇНИ: ЄВРОПЕЙСЬКІ ГРАНТИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається питання міжнародної співпраці в розвитку професійної освіти України через залучення європейських грантових програм. Проаналізовано можливості, які надають європейські фонди та організації для модернізації професійно-технічної освіти в Україні. Особлива увага приділяється таким програмам, як Erasmus+, Horizon Europe, а також іншим ініціативам, що сприяють підвищенню якості освіти, впровадженню інноваційних методик і розвитку міжнародного партнерства. У статті висвітлено роль міжнародного фінансування у вдосконаленні навчальних програм, підготовці педагогічних кадрів і створенні сучасної освітньої інфраструктури.
Keywords: міжнародна співпраця, професійна освіта, європейські гранти, Erasmus+, Horizon Europe, модернізація освіти, наукова спільнота, дуальна освіта, освітні реформи, конкурентноспроможність