ФЕНОМЕН ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ВИКЛАДАЧІВ ЗАГАЛЬНООСВІТНІХ ДИСЦИПЛІН: СУТНІСНІ ХАРАКТЕРИСТИКИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Стаття присвячена дослідженню феномену професійної компетентності викладачів загальноосвітніх дисциплін. У роботі розглядаються сутнісні характеристики професійної компетентності, її структура та особливості розвитку. Важливість загальноосвітньої підготовки для кваліфікованих робітників обґрунтовується необхідністю володіння природничо-математичними та суспільно-економічними знаннями, вмінням застосовувати цифрові технології та навичками продуктивного розв’язання складних виробничих проблем
Keywords: професійна компетентність, викладачі загальноосвітніх дисциплін, загальноосвітня підготовка, професійна освіта, структура, компоненти