РОЛЬ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГА В СУЧАСНОМУ ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Реформування освіти непримусово підштовхнуло педагогів до розвитку, самореалізації та вдосконалення творчого потенціалу. Модернізація традиційних та впровадження інноваційних методів навчання створюють умови для якісного формування цифрової компетентності учнів в умовах інноваційного розвитку освітнього середовища закладу загальної середньої освіти. Сьогодні вже чітко стало зрозуміло, що раніше діючі педагогічні прийоми та методики навчання не мають такої ефективної дії для формування конкурентоспроможного фахівця
Keywords: цифрові компетентності, майстер – клас, педагог – лідер, цифрові інструменти, короткострокові курси