ТРАНСФОРМАЦІЯ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ В КОНТЕКСТІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ «ЗЕЛЕНОЇ УГОДИ» (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Досліджено вплив Європейської зеленої угоди на розвиток професійної освіти. Аналізуються основні екологічні виклики та можливості, що постають перед системою професійної освіти, а також підкреслюється необхідність адаптації навчальних програм відповідно до вимог сталого розвитку. Окреслено роль освіти у забезпеченні робочої сили екологічними компетентностями, необхідними для переходу до зеленої економіки
Keywords: Європейська зелена угода, професійна освіта, зелені навички, сталий розвиток, зелена економіка