СТАН ПРОФЕСІЙНО-ПРАКТИЧНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ ФАХІВЦІВ «ЗЕЛЕНОГО БУДІВНИЦТВА» (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті автор висвітлює сучасний стан професійної підготовки майбутніх фахівців зеленого будівництва. Представлено результати аналізу світового тренду «зелене будівництво» у пошуковій системі Google Trends, української законодавчої бази у сферах зеленого будівництва та професійної (професійно-технічної) освіти, дефініції «зелене будівництво». Здійснено аналіз Національного класифікатора України «Класифікатор професій» та Єдиної державної електронної бази з питань освіти за пошуковим запитом «зелене будівництво».
Keywords: енергоефектвність, зелене будівництво, професійно-практична підготовка, підготовка фахівців, робітник зеленого будівництва