КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ ПРОФЕСІЙНОЇ ОРІЄНТАЦІЇ Й КОНСУЛЬТУВАННЯ З КАР’ЄРНОГО РОЗВИТКУ ЗДОБУВАЧІВ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Розглядаються концептуальні засади професійної орієнтації та кар’єрного консультування здобувачів фахової передвищої освіти, що ґрунтуються на психологічних, педагогічних теоріях і теоріях розвитку кар’єри. Вони допомагають студентам зробити усвідомлений вибір професії, узгодити навички, інтереси та цінності студентів з вимогами ринку праці, забезпечуючи успішний кар’єрний перехід. Висвітлено використання інструментів оцінювання, цифрових технологій, стажувань та програм наставництва, які підвищують здатність студентів приймати обґрунтовані кар’єрні рішення, розвивати необхідні навички та плавно переходити до трудової діяльності
Keywords: фахова передвища освіта, концептуальні засади, професійна орієнтація, консультування з кар’єрного розвитку, здобувачі фахової передвищої освіти