МЕТОДИ ТА ТЕХНОЛОГІЇ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ МЕХАНІКІВ У ЗАКЛАДАХ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглянуто методи та технології формування професійної компетентності майбутніх механіків у закладах професійної освіти. Проаналізовано вплив педагогічних умов, зокрема стажування, використання хмарних сервісів, кейс-методів і психологічної підтримки, на розвиток мотиваційного, когнітивного, діяльнісного та рефлексивного компонентів компетентності. Запропоновано інтеграцію сучасних освітніх технологій для підвищення якості підготовки фахівців та їх конкурентоспроможності
Keywords: професійна компетентність, механік, мотиваційний компонент, когнітивний компонент, діяльнісний компонент, рефлексивний компонент, стажування, хмарні технології, кейс-метод, метод проєктів, психологічна підтримка