ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ РОЗВИТКУ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ МАЙБУТНІХ КВАЛІФІКОВАНИХ РОБІТНИКІВ СФЕРИ ОБСЛУГОВУВАННЯ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Одним із пріоритетних напрямів розвитку української держави є побудова спрямованого на розвиток й орієнтованого на інтереси людей цифрового суспільства й, відповідно, оновлення змісту підготовки майбутніх кваліфікованих робітників, здатних до застосування цифрових технологій у процесі навчання, а також у майбутній професійній діяльності. На часі професійна підготовка майбутніх кваліфікованих робітників сфери обслуговування суб’єктів супроводжується активним використанням цифрових засобів при застосуванні методів та сучасних педагогічних і виробничих технологій, а інноваційний розвиток закладів ресторанного господарства, зокрема щодо цифровізації окремих функцій обслуговування, – засвідчують необхідність розвитку цифрових компетентностей у майбутніх кваліфікованих робітників сфери обслуговування.
Keywords: педагогічні умови, інформаційні технології, інформаційні технології навчання, заклад професійної (професійно-технічної) освіти, майбутні кваліфіковані робітники сфери обслуговування