МЕТОДИКА РОЗМІЩЕННЯ ТА ЗАСТОСУВАННЯ ЕЛЕКТРОННИХ ПОСІБНИКІВ НА ЦИФРОВИХ ПЛАТФОРМАХ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
На основі аналізу різних цифрових платформ для розміщення, і надалі, для застосування електронних посібників надано методичні рекомендації щодо оптимальної послідовності дій для реалізації освітніх потреб здобувачів освіти. Сучасні освітні цифрові платформи відіграють ключову роль у підготовці фахівців у закладах професійної освіти, зокрема в коледжах. Під час реєстрації користувачів на таких платформах необхідно забезпечувати високий рівень безпеки та конфіденційності даних, оскільки здобувачі освіти надають особисту та академічну інформацію. Використання сучасних методів шифрування, двофакторної автентифікації та захисту паролів є обов’язковим для запобігання витоку даних. Важливим аспектом є інформування користувачів про їхні права та обов’язки щодо опрацювання персональних даних. Підготовка фахівців, які розробляють та підтримують освітні ресурси, повинна включати знання з кібербезпеки та дотримання міжнародних стандартів.
Keywords: цифрові платформи, здобувачі освіти, електронні посібники, конфіденційність даних, безпека даних, реєстрація користувачів, освітній ресурс, підготовка фахівців