ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ У ВИКЛАДАННІ ІСТОРІЇ: ДОСВІД, ВИКЛИКИ, ПЕРСПЕКТИВИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається використання цифрових технологій на уроках історії як засобу підвищення ефективності навчального процесу. Проаналізовано основні цифрові інструменти, такі як інтерактивні карти, віртуальні тури, історичні симуляції, мультимедійні презентації та онлайн-платформи для вивчення історії. Окрему увагу приділено перевагам застосування цифрових технологій, серед яких покращення візуалізації історичних подій, підвищення мотивації здобувачів освіти, розвиток критичного мислення та формування навичок роботи з інформацією. Розглянуто виклики, які можуть виникати під час впровадження цифрових технологій, зокрема питання технічного забезпечення та методичної підготовки викладачів.
Keywords: цифрові технології, освітній процес, історична освіта, інтерактивні методи, візуалізація історії, цифрові ресурси