УПРОВАДЖЕННЯ КОМП’ЮТЕРНИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДЛЯ ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В ЗАКЛАДАХ П(П)ТО (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядаються сучасні комп’ютерні технології, які застосовуються для організації дистанційного навчання у закладах професійно-технічної освіти (ЗП(П)ТО). Аналізуються основні інструменти, такі як хмарні платформи, віртуальні лабораторії, гейміфікація, адаптивне навчання та штучний інтелект. Підкреслюється їхня роль у покращенні доступності, ефективності та якості навчального процесу. Також розглядається досвід впровадження цих технологій викладачами та їх вплив на формування професійних компетенцій.
Keywords: комп’ютерні технології, дистанційне навчання, цифрова освіта, професійно-технічна освіта, гейміфікація, віртуальні лабораторії, штучний інтелект