РОЛЬ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ПРОГНОЗУВАННІ РЕЗУЛЬТАТІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГІВ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
Досліджено роль штучного інтелекту у прогнозуванні результатів професійної діяльності педагогів. З’ясовано, що штучний інтелект забезпечує точний аналіз великих даних, підвищуючи ефективність викладання й оцінювання результатів навчання. Виявлено зв’язок між методиками навчання та навчальними досягненнями здобувачів освіти, сприяючи персоналізації освіти. Запропоновано застосовувати штучний інтелект як інструмент для професійного розвитку вчителів. Розкрито перспективи вдосконалення освітньої практики в Україні на основі використання адаптивних технологій навчання.
Keywords: штучний інтелект, великі дані, професійна діяльність, прогнозування, персоналізація, педагоги, здобувачі освіти