ВИКОРИСТАННЯ TELEGRAM ЧАТ-БОТУ ЯК ЗАСОБУ АВТОМАТИЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті представлено досвід використання месенджера Telegram як засобу підтримки освітнього процесу у викладанні освітнього компонента Методика навчання освітньої галузі «Інформатична» у закладі фахової передвищої освіти в умовах вимушених карантинних обмежень та повномасштабного вторгнення росії в Україну. Проаналізовано актуальність використання месенджерів в освітньому процесі через їхню популярність серед здобувачів освіти відповідної категорії. Виокремлено переваги та недоліки застосування месенджерів для виконання певних педагогічних завдань. Окреслено функціонал та можливості використання месенджера Telegram для підтримки освітнього процесу, зокрема, через створення чат-боту навчальної дисципліни.
Keywords: фахова передвища освіта, месенджери, чат-бот, освітній компонент, навчальний контент, коледж