АВТОМАТИЗОВАНЕ ТЕСТУВАННЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПІДВИЩЕННЯ ЯКОСТІ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті аналізуються основні переваги автоматизованого тестування, такі як об’єктивність, точність, економія часу та ресурсів, а також можливість швидкого зворотного зв’язку. Особлива увага приділяється адаптивному тестуванню, що дозволяє індивідуалізувати навчальний процес та підвищити мотивацію здобувачів освіти. Висвітлюються виклики, пов’язані з впровадженням автоматизованого тестування. Звертається увага на важливість використання електронних навчальних ресурсів та проведення автоматизованого тестування для підвищення якості освітнього процесу в закладах професійної освіти.
Keywords: тестування, оцінювання, якість підготовки кваліфікованих робітників, форми тестів, комп’ютерне адаптивне тестування застосунки для тестування