ЦИФРОВІ ТЕХНОЛОГІЇ ЯК СУЧАСНА СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ в умовах війни, повоєнного відновлення та євроінтеграції України (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглядається сучасна стратегія розвитку професійної освіти з використанням цифрових технологій у підготовці кваліфікованих робітників в умовах війни, повоєнного відновлення та євроінтеграції України. Основну увагу приділено ключовим особливостям та аспектам використання цифрових технологій у професійній освіті, їх інтеграції для створення інтерактивного та адаптивного навчального середовища, яке забезпечує високий рівень професійної підготовки майбутніх фахівців. Аналізуються переваги впровадження таких технологій, зокрема підвищення мотивації до навчання, розвиток практичних навичок та можливість персоналізованого навчання. Використання цифрових платформ дозволяє ефективніше адаптувати освітній процес до потреб сучасної ринкової економіки, сприяючи зростанню професійної компетентності випускників.
Keywords: професійна освіта, цифрові технології, освітній процес, цифрові платформи, навчання