ВИКОРИСТАННЯ ІНТЕРАКТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ (Інноваційна професійна освіта, 2025)
У статті розглянуто питання впровадження інтерактивних технологій у процес навчання української мови та літератури. Проаналізовано їхній вплив на підвищення мотивації учнів, розвиток критичного мислення, творчих здібностей та активну участь у навчальному процесі. Окреслено основні переваги використання інтерактивних методів, зокрема застосування мультимедійних презентацій, онлайн-ресурсів, освітніх платформ, інтерактивних дошок та ігрових технологій. Автори підкреслюють значення цифрових інструментів у формуванні сучасного освітнього простору, що сприяє ефективному засвоєнню матеріалу, підвищенню якості знань та зацікавленості учнів.
Keywords: інтерактивні технології, цифрові інструменти, мотивація учнів, критичне мислення, активне навчання, мультимедійні ресурси