ПОРТФОЛІО НАУКОВЦЯ ЯК ІНСТРУМЕНТ ІНТЕГРАЦІЇ ДО МІЖНАРОДНОГО ОСВІТНЬО-НАУКОВОГО ПРОСТОРУ (Інноваційна професійна освіта, 2022)
В контексті глобальних процесів і тенденцій проаналізовано сфери діяльності науковця у міжнародному освітньо-науковому просторі, яка спрямовується на підвищення якості вітчизняної освіти та розвиток наукової співпраці на глобальному рівні. Запропоновано структуру портфорліо науковця, яке дозволить структурувати інформацію про результати і перспективи освітньої і наукової діяльності дослідника, а також ефективно і швидко реагувати на запити вітчизняних та зарубіжних партнерів щодо розвитку освітніх, наукових та культурних напрямів співпраці.
Keywords: глобалізація, освітньо-наукова діяльність, міжнародна співпраця, інтернаціоналізація, міжнародні проєкти, сталий розвиток, інновації